Oude hoefijzers voor Roemenië

Lisa Vogelaar vroeg mij onlangs wat ik doe met de oude hoefijzers die ik meeneem, indien de klant ze zelf niet wil bewaren.

De hoefijzers gaan naar de familie Bonestroo in Nunspeet. Deze familie is erg betrokken bij de Roemeense bevolking. Ze verzamelen in Nederland spullen en vervoeren deze naar Roemenië. Dit kan gaan om inrichtingen voor een ziekenhuis of verpleegtehuis. Maar ook spullen voor de armste bewoners van het land. Afgelopen jaar hebben ze zelfs een huis (houtskelet) laten bouwen en daarheen gebracht voor een moeder met 3 kinderen, die in een krot van golfplaten woonde, waar in de winter geen hoekje droog was. Ook worden er in verschillende Veluwse dorpen acties gehouden, zoals de rugzakkenactie, waarbij rugzakken worden gevuld met schoolspullen voor de armste kinderen, die mogen anders niet naar school. Het vervoer van deze spullen is duur, gelukkig heeft de familie Bonestroo enkele sponsors, maar ook de opbrengst van de verkoop van mijn hoefijzers helpt om de nota van het vervoer te betalen.

De familie Bonestroo werkt in Roemenië samen met Elles van de Beek en Erica Hijkoop. Elles komt ook van de Veluwe, namelijk uit Hattemerbroek. Zij is sinds 1994 in Roemenië en zij heeft een zorgboerderij met 5 ex-straatmeisjes, waar zij de kinderen uit de nabijgelegen steden een uitje bezorgt door ze te laten kennismaken met boerderijdieren en ze lekker te laten spelen. Daarnaast hebben ze een hospice en zijn ze bezig met het opzetten van een bejaardentehuis.
Zie voor meer informatie www.vriendenvanIzvor.nl

De oude hoefijzers brengen dus geld op voor een goed doel!

Groet Bart Buurkes

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙